Projekttevékenységek

A tevékenység tartalma:

projektmenedzsment

Projektvezetőink az előkészítési szakaszban irányítják a projektek szakmai koncepciójának kialakítását és költségvetésének megtervezését, illetve menedzselik a pénzügyi források biztosítását. Az előkészítés során koordináljuk a pályázatok és a projektek tervezési dokumentumainak elkészítését, benyújtását a konzorciumi partnerekkel közösen – vagy akár önállóan is.

A projektek megvalósításnál projektvezetést, projekt adminisztrációs és elszámolási tevékenységet végzünk. Kiemelt feladatunk a közbeszerzési folyamatok menedzselése, a projekt szakmai és pénzügyi előrehaladásának monitorozása, szükség esetén a változások menedzselése. Komplex kockázatkezelési, projektbeszámolási és jelentési módszertannal rendelkezünk, amelyet projektjeinkben egységesen alkalmazunk.

A megvalósítási szakaszban a projektadminisztráció minden területét támogató informatikai alkalmazást használunk, amely megkönnyíti a projekttagok közötti csoportmunkát és információáramlást, illetve a vezetők által is könnyen monitorozhatóvá teszi a projektfolyamatokat. Így a projekt-előrehaladás, a közbeszerzések, az elvégzett feladatok, beadott kifizetési kérelmek nyomon követése nem igényel külön adatgyűjtést. A rendszer használatával könnyen megoldható a projektek pénzügyi elszámolása és az európai uniós intézményrendszer által kért adatszolgáltatások teljesítése is.

Projektmenedzsment szolgáltatásunk fontos részét képzi továbbá a projektzáráshoz kapcsolódó szakmai, pénzügyi és adminisztrációs feladatok irányítása.

Referenciák:

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség több mint kilenc éve foglalkozik infókommunikációs, közigazgatásban megvalósuló európai uniós finanszírozású kiemelt projektek projektvezetésével és pénzügyi elszámolásával. Főállású, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekkel látjuk el egyik legfontosabb alapfeladatunkat, a projektmenedzsmentet. Munkatársaink a piaci területen szerzett ismereteiket jól ötvözik az államigazgatási elvárásokkal a teljes projektfolyamat során.

Az eredményességet 11 sikeresen megvalósult, lezárt és a fenntartási időszakba került kiemelt projekt, valamint az elektronikus közigazgatás területén megvalósuló 13 kiemelt közigazgatási infokommunikációs projekt vezetése igazolja, amelyek együttes összértéke 53,6 milliárd forint.