Iskolai wifi – májustól éles üzembe áll az iskolai wifit menedzselő központ

A 2016-ban megalkotott Digitális Oktatási Stratégia (DOS) alapelve, hogy 20. századi tudással senki nem lehet versenyképes a 21. században, ezért szükségszerű biztosítani valamennyi köznevelési intézményben a megfelelő internetes sávszélességet, illetve az osztálytermeket és a közösségi tereket is lefedő, központilag menedzselt wifiszolgáltatást. Ezen fejlesztések célja, hogy a diákok és a pedagógusok a közoktatásban is magabiztosan és sokoldalúan használják az infokommunikációs eszközöket. 

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a Digitális Infrastruktúra az Oktatásban (DIO) elnevezésű program keretében több projekt megvalósításával járul hozzá a DOS által meghatározott célkitűzések eléréséhez. 

Az EFOP 3.2.4-16 „Digitális kompetencia fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt és a „Közép-magyarországi régió köznevelési és szakképzési intézményei számára a digitális oktatáshoz szükséges belső WiFi-hálózat biztosítása” elnevezésű projekt ütemezése szerint várhatóan 2018 májusában elkezdődik az iskolai vezeték nélküli hálózatok kialakítása és ezzel párhuzamosan elindul a 2018. március 30-tól tesztüzemben működő wifiközpont éles működése is.

Az Antenna Hungária 2017 végétől dolgozik a korszerű, az országos hálózat menedzselésére képes wifiközpont kialakításán, amelyhez többek között a köznevelési intézményekben kiépítendő wifivégpontok is csatlakoznak.