Adatvédelmi irányelvek

 

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a kötelezően közzéteendő közérdekű és közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságra hozatalát, valamint a személyes adatok védelmét és azok törvényes kezelését prioritásnak tekinti. Az intézmény és a honlap szerkesztősége a személyes, illetve közérdekű adatokat az információs önrendelkezési jogrólés az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben (Infotv.) foglaltaknak és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság  állásfoglalásainak megfelelően kezeli. 

 

A honlapunkon lévő közérdekű információk megtekintéséhez személyes adatok megadása nem szükséges. Azokon az oldalakon (pl. a fórumban), ahol a személyes adatok megadása mellett (név, e-mail cím) nyílik csak lehetőség kommunikációra, az így tudomására jutó adatokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség harmadik fél számára — a törvényben meghatározott esetek kivételével — nem teszi megismerhetővé, nem adja tovább. Amennyiben a honlap látogatója bármilyen módon jelzi, hogy válaszra, további kapcsolattartásra nem tart igényt, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség ennek megfelelően jár el.

 

A honlapot látogatók részéről bármilyen módon közölt adat őrzését és továbbítását intézményünk csak abban az esetbe vállalja, ha azok megadását a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség kezdeményezte. A szerkesztőség a rendszerben tárolt személyes adatokat minden törvényes módszerrel védi az illetéktelen hozzáféréstől, módosítástól. 

 

A honlap, annak látogatóiról automatikusan keletkező információkat tárol: a látogató internetprotokoll-címe (IP-címe), domain-neve (URL), a látogatás időpontja, a megtekintett oldalak adatai, a használt böngészőprogram neve. A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség ezeket kizárólag a honlap hatékonyabb működtetésével kapcsolatos elemzésekre, statisztikai célú adatfeldolgozásokra használja fel. 

 

Honlapunk más szervezetek internetes lapjaira mutató linkeket is tartalmaz, azonban a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, azok tartalmáért és eljárásáért semmilyen felelősséget nem vállal.